Wat kan virtual reality betekenen in ons dagelijkse leven?

Is en blijft VR een ver-van-ons-bed-show? Niet volgens Leen Segers. Zij is medeoprichter van LucidWeb, een VR en WebVR bedrijf dat gespecialiseerd is in consultancy en softwareontwikkeling. Tijdens onze Tech Talk over Virtual Reality lichtte ze een aantal interessante use cases toe. Daarmee toont ze aan dat VR in meer domeinen dan we misschien aanvankelijk denken een meerwaarde kan bieden.


2017-05-18 08:14 Lezen in 2 minuten

“The Teleporter” van hotelketen Mariott

Op reis gaan zonder je koffer te pakken? Het kan - of toch ongeveer. Hotelketen Mariott geeft je de kans om een strand in Maui (Hawaï) of de top van Tower 42 in Londen te bezoeken via virtual reality. Neem je plaats in “The Teleporter”, dan beleef je de minitrip niet alleen visueel. Je voelt ook de zwoele oceaanbries (hmm!) of de koude Londense lucht (brr!).

Benieuwd hoe de “reizigers” reageerden? Check het filmpje.

Virtual reality helpt verlamde personen revalideren

Ken je het Walk Again project al? In São Paulo leren 8 verlamde mensen weer controle te krijgen over hun benen met behulp van VR. De interface van een heuse “hersencomputer” is verbonden met een simulatie in virtual reality. Hun benen zien bewegen via de virtual reality bril stimuleert hun lichaam en geest.

Eenvoudig gezegd: de patiënten leren eerst hun hersens het concept “wandelen” weer aan via virtual reality. Nadien trekken ze een uitwendig skelet aan dat geactiveerd wordt zodra ze denken aan “wandelen”. De resultaten zijn verbluffend: een persoon kreeg het voor elkaar om zelfstandig in de auto te stappen, terwijl iemand anders erin slaagde om een kind te baren.

Bekijk het filmpje en kom te weten hoe het project precies in z’n werk ging.

VR-concert van je favoriete artiest

En jawel, ook voor de muziekindustrie kan virtual reality heel wat mogelijkheden bieden. Meeslepende en interactieve muziekclips zijn zeker mogelijk, net zoals heuse VR-concerten. Bovendien zou je favoriete artiest een complete en interactieve wereld kunnen creëren die je als fan kan bezoeken via VR.

Muziekgroep Gorillaz maakte een van de leukste 360° videos van het moment. Bekijk de video met je cardboard en YouTube-app voor de tofste ervaring.

Waarom merken we VR nog niet altijd op?

Ben jij nog niet in contact gekomen met virtual reality? Dat is niet abnormaal. Heel wat mensen hebben VR nog niet kunnen uitproberen. Dat komt enerzijds omdat niet iedereen er echt benieuwd naar is. En als je er niet nieuwsgierig naar bent, ga je bijvoorbeeld geen smartphone kopen die VR ondersteunt.

Anderzijds blijft virtual reality een dure business. Hoezo? De uitgever moet investeren in veel platformen, en ze nadien ook onderhouden. De apparaten die VR vandaag ondersteunen, doen dat veelal op basis van applicaties. Maar dat is niet de beste benadering: applicaties worden immers niet meer zo vaak gebruikt.

Op zoek gaan naar een andere aanpak die ervoor zorgt dat mensen vertrouwd raken met virtual reality is met andere woorden een belangrijke uitdaging voor de VR-industrie.

Las je deze blogartikels al?

Zo leuk was Hercules Trophy 2017

Ken je de Hercules Trophy al? Dat is hét bedrijfsfestival bij uitstek. En de editie van 2017 was méér dan geslaagd: we sleepten niet alleen de Fair Play Trophy in de wacht, maar eindigden ook met 2 teams in de top 10! Straf? Dat mag je wel zeggen!

2017-06-29 10:31 Lezen in 2 minuten

Van bakker tot support engineer: Ken doet het

Ken is bakker van opleiding, maar was al geïnteresseerd in IT vanaf het vijfde middelbaar. Zijn broer, die IT’er is, leerde hem al een paar kneepjes van het vak. Na zijn middelbare studies volgde hij een opleiding bij de VDAB waardoor hij een stevige basiskennis verwierf over allerlei IT-domeinen. Ken zette een paar mooie carrièrestappen en ging in 2017 aan de slag als 2nd line support engineer bij onze klant AG Insurance. Wij stellen hem 3 vragen over zijn job!

2017-06-22 08:21 Lezen in 2 minuten

Nieuwe site Nazareth met voorgemaakte functionaliteiten

Ken je Paddle al? Dat is een gebruiksvriendelijk platform voor overheidssites, waar ook de gemeente Nazareth gebruik van maakt. Wat maakt Paddle zo makkelijk in gebruik? Welke stappen zette ONE Agency bij het ontwikkelen van de site?

2017-06-01 13:30 Lezen in 2 minuten

Mis geen enkel blogartikel

Geef hieronder je e-mailadres in. We brengen je op de hoogte zodra er nieuwe artikels verschijnen.

Meer weten?

Een babbeltje kan nooit kwaad

Laat je nummer achter of stuur ons een bericht. Wij nemen dan met plezier contact met je op!